قدم های صادرات
قدم های صادرات
صرف نظر از اقتصاد جهانی، واردات و صادرات همواره تجارتی با صدها میلیارد دلار گردش مالی بوده است. شما میتوانید انتخاب کنید که روی کالاهای سرمایهای، کالاهای مصرفی، تجهیزات غذا، نوشیدنی یا هر دسته دیگری کار کنید. شما باید محصول خود را انتخاب کنید و در مورد آن تحقیق کنید، اما صرف نظر از اینکه چه کالایی را برای واردات یا صادرات انتخاب میکنید، باید با قدم های صادرات آشنا باشید که در اینجا به آنها اشاره شده است:
1. انتخاب بازار هدف
شما ابتدا باید بازار هدف و کشور یا کشورهای مقصد را مشخص و انتخاب کنید. این انتخاب براساس مسافت، ارتباطات تجاری، اقتصادی و سیاسی کشورها، شرایط حمل و نقل، نیاز بازار هدف، کالاهای قابل تامین و عرضه در کشور مبدا و … خواهد بود. در این مرحله میتوانید بازارهای ضعیف را از لیست خود حذف کرده و کشورهایی که به کالاهای موفق و با کیفیت بالای تولیدی در کشور شما نیاز دارند را براساس اولویت دسته بندی کنید. با توجه به شرایط می توان یک یا چند کشور هدف را مد نظر قرار داد. گاهی ممکن است شما کالای خوبی برای عرضه داشته باشید و کشور مقصد نیز به آن نیاز داشته باشد، اما رقبای قوی و بزرگی در آن بازار برای شما وجود داشته باشد. پس شناخت رقبا در هر مرحله یکی از موارد مهم برای بررسی است.
2. کسب و کار خود را ثبت کنید
گاهی بر اساس شرایط موجود یا بزرگ بودن تجارت و سرمایه گذاری نیاز است که در کشور هدف برند و نام تجاری خود را داشته باشید. در این صورت نیاز است که خودتان اقدام به ثبت شر کت کنید و یا از شرکت های مربوطه درخواست کنید که روند ثبت شرکت و انتخاب نام تجاری را برای شما انجام دهند. در هر صورت تسلط شما بر روند کار به جلوگیری از اتلاف زمان و هزینه کمک به سزایی خواهد کرد.
3. انتخاب محصول
شما قبل از هر چیز باید محصول خود را انتخاب کنید. الزاما نباید فقط یک محصول را به طور اختصاصی کار کنید. شما میتوانید بسته به توان تجاری خود دو یا چند محصول را در نظر بگیرید. اما صرف نظر از تعداد محصولات، باید کاملا بر نحوه تامین و ارسال، توان تولید داخلی و نیاز بازار هدف در رابطه با هر یک از این محصولات به طور جداگانه تخصص پیدا کرده و تسلط کامل داشته باشید. شناخت قوانین و مجوزها نیز ار مهمترین موارد هستند، چون بر امکان صادرات و هزینه تمام شده تاثیر خواهند داشت.
4. تامین کنندگان خود را انتخاب کنید:
چرخه تامین مهمترین عامل در صادرات و تداوم در بازار است. شما قبل از هر چیز باید مطمئن باشید که افراد قابل اعتمادی دارید که محصولات شما را عرضه میکنند. پس از انتخاب محصول، باید مهمترین و مورد اعتماد ترین تامین کنندگان داخلی کالای خود را پیدا کنید و با آنها وارد مذاکره شوید؛ فقط به یک تامین کننده اکتفا نکنید! چون ممکن است در شرایط خاص آن شخص یا شرکت امکان تحویل کالا به شما را نداشته باشد؛ در نتیجه همیشه گزینه های دیگری روی میز داشته باشید.
5. تعیین قیمت
اکنون میدانید محصول شما چیست و میخواهید آن را از کجا وارد کنید یا به کجا صادر کنید؛ اما باید بفهمید که چقدر پیش پرداخت بگیرید و قیمتی را در نظر بگیرید که مشتریان شما آن را معقول بدانند و سود کافی برای شما داشته باشد. تحقیقات بازار و مقایسه قیمت در بازار مبدا و مقصد به شما کمک بسیاری خواهد کرد. پس از بررسی قیمت خرید خودتان، افزودن سود و هزینه حمل و نقل، مجوزها، و … و مقایسه با قیمت بازار هدف، مبلغ نهایی را مشخص کنید.
جهت راهنمایی بیشتر در زمینه صادرات
با تیم مجرب کانون اشتراک تجربه های صادرات تماس بگیرید.
6. بازاریابی مناسب
از آنجاییکه در واردات شما بازار هدف را میشناسید و احتمالا سال ها در آن بازار تولید و فروش انجام داده اید، کار برای شما بسیار ساده تر خواهد بود. اما در زمینه صادرات شما با بازارهای متنوع و متفاوتی مواجه هستید که باید با علم بیشتری اقدام به فروش محصول خود کنید. دانستن اینکه مشتریان شما چه کسانی هستند یک جنبه تجارت است؛ اما متقاعد کردن آنها برای خرید محصول شما داستان متفاوتی است.
شما نمیتوانید فقط محصولات خود را به بازار هدف بفرستید و کسی را پیدا کنید که کالای خود را به او بفروشید! شما باید آماده باشید! اگر وب سایت دارید و شرکت شما به راحتی در دسترس است، مشتریان شما را پیدا خواهند کرد. در غیر این صورت باید راه دیگری را انتخاب کنید. مشتری شما قبل از ارسال بار باید آماده باشد و تمامی توافق ها انجام شده باشد. شما میتوانید از طریق سایت های B2B مانند علی بابا محصول خود را به مشتریان بالقوه در بازار هدف معرفی کنید.
7. لجستیک
این مرحله میتواند طیف گستردهای از تنوع را بر اساس بازار هدف یا محصول شما داشته باشد. شما ممکن است یک فورواردر بین المللی را برای انتقال بار خود به مقصد انتخاب کنید، آنها در وقت شما صرفه جویی خواهند کرد و از بیمه، حمل و نقل، تحویل، مجوزها، تعرفه و همه چیز اطمینان حاصل می کنند، یا اگر یک EMC هستید، ممکن است تمام مراحل را خودتان انجام دهید؛ اما باید همه چیز را خودتان بررسی کنید و ریسک را بپذیرید. انتخاب شیوه حمل و نقل براساس اینکوترمز توافق شده، میتواند به عهده خریدار و یا فروشنده باشد. در قاعده E,F خریدار و در قاعده C,D فروشنده مشخص کننده روش حمل هستند. ادامه مطلب
8. بیمه و بازرسی
به منظور پوشش خطرات انتقال کالا باید از خدمات بیمه استفاده کرد. از آنجایی که خریدار در پروسه تولید، بسته بندی، حمل و نقل و انتقال کالا حضور ندارد تا از مطابقت بار ارسالی با توافق انجام شده اطمینان حاصل کنند. به همین منظور خریدار میتواند از یک شرکت مستقل بازرسی درخواست کند تا بار را بررسی کند. شرکت بازرسی بار را بررسی، نمونه برداری و آزمایش می کند تا از کمیت و کیفیت ان اطمینان حاصل کند.
9. مجوزهای صادرات
معمولا کشورها و دولت ها به دلیل تمایل به توسعه کالاها و خدمات خود قوانین سخت گیرانه ای برای صادرات محصولات داخلی در نظر نمیگیرند؛ با این حال برای صادرات برخی مجوزها ضروری هستند. تهیه و دریافت این مجوزها نیازمند آشنایی و تسلط کامل به این موارد است: 1. به چه مجوزهایی برای کالای خود نیاز دارید 2. این مجوزها را از چه سازمان و ارگانی باید دریافت کنید 3. نحوه دریافت مجوزها و مراحل آنها به چه صورت هستند. از جمله مجوزهای مورد نیاز برای صادرات شناسنامه فرش، گواهی بهداشت، ترخیص و… هستند.
10. قرارداد فروش
در اکثر موارد پروفرما برای انجام معامله کافی است. اما در صورت نیاز و یا برای اطمینان بیشتر میتوان قرارداد تنظیم کرد. در قرارداد میتوان تمامی توافقات و شرایط معامله را ذکر کرد تا از اختلافات احتمالی پیشگیری کرد.
11. ترخیص
فرآیند ترخیص، تجارت کالای شما را در بازار هدف قانونی می کند و بار شما قاچاق محسوب نخواهد شد. ترخیص از گمرک نیز مانند هر قدم دیگری در فرآیند صادرات قوانین و مچوزهای مخصوص به خود را دارد؛ آشنایی با این مراحل منجر به سرعت در عبور کالا از گمرک و تلف نشدن زمان و هزینه شما خواهد شد. بر اساس قاعده ی اینکوترمز انتخاب شده، انجام مراحل ترخیص و پرداخت هزینه های مربوطه میتواند برعهده خریدار یا فروشنده باشد.
12. خدمات پس از فروش
اگر هدف شما حضور طولانی مدت در بازار هدف است، حفظ ارتباط با مشتری و ارائه خدمات پس از فروش و کسب رضایت آنهادر صورت بروز مشکلات احتمالی قدم مهمی از صادرات کالا و خدمات شما خواهد بود. اگر تز نظر مالی و تجاری برای شما امکان پذیر است گاهی نیاز است ضرر مشتری را شخصا جبران کنید تا جلب اعتماده کرده و حضور بلند مدت خود در بازار را تضمین کنید.
دیدگاهتان را بنویسید